Kırıkkale'ye önemli hizmetler yaptık

Kırıkkale

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale'ye yapılan yatırımların birçok ilde olmadığını ve doğdukları şehre önemli hizmetler yaptıklarını söyledi. Yapılan yatırımların kentin görünümünü değiştireceğini ve iş gücü potansiyelini artıracağını belirten Ata

İSTİHDAMI ARTIRACAK PROJELER

Kırıkkale Güç Birliği toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleştirildi. Tüpraş Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, Kırıkkale`de kurulması planlanan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`ni (Osb) heyecanla beklediklerini de dile getirdi. Kırıkkale`deki açılışların önemli olduğunu belirterek, özellikle hastane, üniversitenin bazı binaları ve istihdam alanı açan iki çağrı merkezini açtıklarını söyledi. Birçok ilde bir çağrı merkezinin bile olmadığını belirten Atalay, şöyle konuştu:

 

GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLADIK

“Kırıkkale`de Türk Telekom`un ve bir de Turkcell`in çağrı merkezi var. Şimdi orada gençler çalışıyor. Çok da güzel tesisler oldu. Nur Camisi ve Hükümet Konağı inşaatı da önemli. Hükümet Konağı`nın iyi gitmesinden memnunuz. Bugüne kadar bitmiş olacaktı ama aksilikler oldu. Hükümet Konağı Kırıkkale`nin görüntüsünü, şehirciliğini çok değiştirecek. Bir de Adalet Sarayı programa alındı. Arsası Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`ndan (Mkek) satın alınmış oldu bir anlamda. Şimdi onun projesi üzerinde çalışılıyor. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde temeli atılacak. Bu da mimari olarak Kırıkkale`ye önemli bir katkı verecek. Muhteşem bir proje olacak."

 

İŞSİZLİĞİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTTIK

Kırıkkale Valiliği`nin projeyle ilgili yazışmaları yaptığını anlatan Atalay, "Proje bittiğinde, altyapı ihalesine başladığımızda orası meydana çıkmış olacak artık. O zaman daha bir görünür olacak. Oranın hızlı bir şekilde dolması için de çalışılacak" şeklinde konuştu.

Kentteki işsizliğin azaltılmasını hedeflediklerini ifade eden Atalay, Kırıkkale`nin bazı iller gibi dışarıdan iş gücü talep eden bir il durumuna geleceğini kaydetti. AK Parti olarak Cumhurbaşkanı adayını belirlediklerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, muhalefettin adayını beklediklerini ve kendi adaylarının bu ayın ortasında açıklanabileceğini söyledi. 

 

YENİ BİR İTTİFAK YAPTILAR

Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelerek, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için çatı aday önerisi görüşmesini değerlendirdi. Bunların beklenen çalışmalar olduğunu ifade eden Atalay, “ Tabi tarih yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi her ne kadar bir araya gelip, biz ittifak yapıyoruz demeseler de, bu iki parti ana muhalefetle diğer muhalefet, bazen biz yavru muhalefet, ikisi aslında görünmez bir ittifak ve koalisyonu yaptılar. Yerel seçimlerde. Yani birbirlerinin adaylarına bir anlaşmayla destek verdiler. Ankara’da MHP’nin adayını CHP aday yaptı ve MHP’de buna destek verdi. Kırıkkale’de MHP’nin adayına CHP destek verdi. Bunlar oldu. Şimdi bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ilerletmek istiyorlar. “dedi. 



m.inler
2.06.2014 23:33:48
Beşir beye yapılan bu haksızlıktan sonra bu kadar il başkanlığında kalması bile çok,umarım halkla bütünleşebilen bir il başkanı AK partiye yakışır diyor saygılar sunuyorum.

s.Bütün
3.06.2014 11:28:06
Ak parti il başkanı Mehmet Demir görevden alınacakmış,hayırlı olsun ama yerine Abdullah Öztürk keskinli gübreci getirilecekmiş deniliyor hayırlı olsun ama temiz insanlar,inançlı,hizmet aşkı ile yanıp tutuşan isimlerin gelmesi önemli.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız